Productoverzicht
Gipsplaten

Gipsplaten


Gipsplaten worden gebruikt voor de afwerking van plafonds en wanden. Aangezien gipsplaten eenvoudig te verwerken zijn, is dit een ideale oplossing om ruimtes snel af te kunnen werken. Gipslaten kunnen worden gebruikt om scheidingswanden te plaatsen, maar ook voor plafonds en badkamers. Na het afwerken van de schroefgaten en naden, kan men overgaan tot het schilderen van de platen met latex of voor het stucen van de gipsplaten. Aan gipsplaten kunnen diverse eisen worden gesteld waaronder: brandvertragend, schimmelwerend en gips voor bepleistering. In onderstaand overzicht gaan wij de diverse merken en uitvoeringen gipsplaten uitvoerig behandelen.


Gygant RK platen


Kamerbrede Gyproc plaat voor plafondbekledingen met geaccentueerde naden.
Toepassing en voordelen: Voor plafonds met geaccentueerde voegen (ronde langskanten).
Toepasbaar in 1 lengte voor kamers met een breedte tot maximaal 4800 mm Grotere kamerbreedten mits aanbrengen van zichtbare onderbreking
Eenvoudig en snel te monteren: geen naden af te voegen
Voldoen aan de eisen gesteld aan GKB platen in de norm 18180 (blauwe stempel)


Meer informatie over gipsplaten


Lees hier meer informatie over Gyproc gipsplaten
Lees hier meer informatie over Gipsvezelplaten


Rigiplast


Rigiplast is een toplaag voor het superglad afwerken van voegenvullers. Rigiplast is gebruiksklaar, zeer dun aan te brengen en gemakkelijk te schuren, waardoor de voeg naadloos in het plaatoppervlak over gaat.


Toebehoren


Naast de voegenvuller gebruikt men nog meerdere materialen om tot een goed resultaat te komen zoals:

. BPB voorstijkmiddel
. BPB flexcorn tape papierbasis metaalstrips
. BPB wapeningsband zelfklevend
. Rigips schuurgaas K120
. BPB afdichtingsband
. Zwaluw gipsgatenvuller
. Gipsgatenvuller
. BPB handschuurblokHulpmiddelen tbv. verwerking gipsplaten


Voor het bevestigen van gipsplaten tegen een plafond, geeft dit problemen, wanneer men alleen is. Little jumbo heeft voor dit probleem een oplossing, de “platenlift”, maar ook Teleprop heeft een universele montagesteun voor het aandrukken van gipsplaten. Professionele platenlift heeft een bereik van 3,5 meter en 360 graden zwenkbare kop. Maximale belasting is 65 kg. Snel te monteren en voorzien van valbeveiliging dmv tweede staalkabel. Robuust lierwerk op afstand van de mast waardoor u goed overzicht houdt.
Teleprop montagesteun Universele montagesteun voor het vastzetten, aandrukken en stutten. Ideaal voor bouw, installatie, montage en klusbedrijven. Bereik van 1,65 tot 2,8 meter en maximaal 50 kg belasting.


Rigidur


Rigidur platen zijn hard geperste gipsvezelplaten op basis van gips en cellulosevezels bestemd als universele bouwplaat
voor binnenafwerking in renovatie en nieuwbouw.

De Rigidur platen bestaan in grote formaten voor toepassing in wanden, maar ook in een compact handig formaat als
samengestelde vloerplaat ‘Rigidur Floor’ Voordelen: Sterk en stootvast Strak en glad oppervlak Licht in gewicht Eenvoudig te verwerken Universeel toepasbaar Scheurvrij af te werken Hoge consolebelasting Rigidur vloerelement De Rigidur Floor panelen bestaan uit 2 gipsvezelplaten van 10 mm dikte, verspringend op elkaar verlijmd, al dan niet voorzien van
een extra isolatielaag in polystyreen, minerale wol of houtwol.

Rigidur Floor platen hebben een handig formaat en zijn gemakkelijk te verwerken als droog vloersysteem.


Fermacell


is een afbouwplaat, een brandwerende plaat en een plaat voor vochtige ruimtes tegelijk. Fermacell gipsvezelplaat met AK-Kant. De Fermacell gipsvezelplaten zijn leverbaar met een afgeschuinde kant. Deze platen hebben over een gebied van circa 40 mm een verdiept gedeelte. De Fermacell gipsvezelplaat met afgeschuinde kant wordt voor binnenwanden, plafonds en aftimmeringen toegepast. Voordelen van de Fermacell gipsvezelplaten met afgeschuinde kant: snelle montage van de Fermacell gipsvezelplaten door stotende montage - eenvoudiger behalen van een vlakke wand -2/3 van de verbindingsmiddelen wordt met het afvoegen van de voeg al dichtgesmeerd - afvoegen behoeft pas in later stadium bij gunstigere bouwplaatsomstandigheden.


Fermacell vloerelementen


FERMACELL vloerelementen zijn er in verschillende uitvoeringen die, al naar gelang het toepassingsgebied, met of zonder onderlaag kunnen worden toegepast. Hierdoor zijn de FERMACELL vloerelementen voor vele taken ideaal geschikt. Voor de brandveiligheid Voor de geluidsisolatie Voor de warmte-isolatie Voor toepassing op vloerverwarmingssystemen Voor het afwerkbaar maken van vloeren voor bijvoorbeeld vloertegels Afhankelijk van het eisenprofiel kunnen met FERMACELL vloerelementen ook verschillende systeemconstructies worden gemaakt. FERMACELL Powerpanel H2O De Fermacell PowerPanel H2O is uitermate geschikt voor toepassing in ruimtes met hoge vocht- of waterbelasting. Deze cementgebonden wandplaat is honderd procent waterbestendig en voorkomt schimmelvorming. Zwembaden, ziekenhuizen, doucheruimtes, sauna's, wasstraten, bedrijfskeukens en industriële ruimtes zijn hierdoor in het bijzonder geschikt voor toepassing ervan. De PowerPanel H2O is gemaakt van cementgebonden lichtbeton, afgewerkt met alkali(chloor)-bestendige glasvezelwapening. Dit zorgt voor een hoge druk- en buigsterkte. Daarnaast is de plaat zeer glad, stabiel, stoot- en krasvast. Dankzij de sandwichstructuur is de plaat licht: slechts 12,5 kilo per vierkante meter. De PowerPanel H2O laat zicht eenvoudig op maat snijden met een gewone hardmetalen zaagblad. Een diamantzaag is dus niet nodig. Het resultaat na montage: een gladde, waterbestendige wand, klaar voor afwerking. Met de PowerPanel H20-platen kunnen zowel scheidings- als voorzetwanden en plafonds worden gemaakt.


Fermacell hd-platen


FERMACELL HD platen zijn glasvezelversterkte sandwichplaten op cementbasis met lichte toeslagstoffen.


Meer informatie over gipsplaten


Brandwerende gipsplaten
Gipsvezelplaten
Gyproc gipsplaten


Deze website is voor informatie doeleinden. Er kan niets besteld worden.
 
 

Powered by Juice